Sayın Üstün'ün Dünya İnsan Hakları Günü Dolayısıyla Yaptığı Basın Açıklaması

Dünya mültecilerinin sıkıntılarıyla boğuşan, insan yaşamını ve onurunun hiçe sayıldığı bir dönemden geçtiğimiz şu günlerde Hükümetimiz ve Aziz Milletimiz; savaş, çatışma ve baskı sonucunda evlerini ve ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriyeli mültecilerin sorunlarına duyarsız kalmayarak açık kapı politikası uygulamış, çatışmaların yaşanmaya başladığı ilk günden beri bize sığınan herkesi sevgi ve merhametle kucaklamış, yaralarını sarmak için büyük bir çaba sarfederek bu trajediye adeta kulaklarını tıkayan dünya ülkelerine insanlık dersi vermiştir.

Son birkaç aydır Akdeniz’de kıyıya sadece bedenler değil, vicdanlar da vurmaktadır. Dünya bu katliamlara sessiz kalırken, Türkiye olarak komşuluk ilişkilerimiz, tarihsel bağlarımız ve ensar anlayışıyla; şehirlerimizi, yüreğimizi Suriyeli ve Iraklı mültecilere açmış bulunmaktayız. Başta Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep ve diğer birçok ilimiz bunun en olgun öneklerini sergilemişlerdir.

Bu doğrultuda, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününün tüm Dünya ve Türkiye vatandaşları için huzur barış getirmesini temenni ediyoruz.  Aylardır Ortadoğu ve Akdeniz’de yaşanan dramın son bulmasını ve tüm dünya mültecilerinin güvenli ve insani koşullarda bir yaşama ulaşmasını diliyoruz. Terörden kaynaklı insan hakları ihlallerinin son bulduğu, demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hakları değerlerinin tam manasıyla yaşandığı günlerin temennisiyle Dünya İnsan Hakları Gününü kutluyoruz.

Ayhan Sefer Üstün

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı